topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig gnocchi

Krämig gnocchi

med bacon och zucchini

Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, spenat och zucchini. En läcker kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200

Matlagningsgrädde

60

Spenat

1

Zucchini

20

Finriven ost

4

Köttbuljong

350

Gnocchi

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)

140

Bacon, tärnad

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)480 kcal
Energi (kJ)2008 kJ
Fett7.2 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater59.07 g
varav socker1 g
Protein19.55 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Skiva rödlök tunt. Finhacka zucchini. Finhacka (eller pressa) vitlök. 

Stek gnocchi
2

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.

Stek bacon
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills bacon börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.

Laga sås
4

Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.

Tillsätt gnocchi
5

Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten sloknat. Krydda med peppar*.

Servera
6

Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.