Spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt hamnar den i en supergod sås med bacon, vitlök, rödlök, spenat och zucchini. En läcker mysrätt som hela familjen kommer att sluka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Zucchini
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
4
Köttbuljong
350
Gnocchi
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja, Senap)
20
Finriven ost
140
Bacon, tärnad
1
Rödlök
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Vatten (steg 4)
Skär rödlök i tunna skivor. Finhacka zucchini. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 5-6 min, eller tills gyllene. Krydda med salt* och peppar*, och överför till en tallrik. TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar på pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas först.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en samma stekpanna på medelhög värme. Stek bacon och rödlök i 3-4 min, eller tills baconen börjar bli krispig. Tillsätt zucchini och stek i 3-4 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min.
Rör i matlagningsgrädde, köttbuljong och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan. Sjud såsen i 2-3 min, eller tills den har tjocknat något.
Tillsätt gnocchi och spenat till såsen. Blanda tills spenaten mjuknat. Krydda med peppar*.
Servera krämig bacon gnocchi i skålar och garnera med riven ost.