Majs- och bacon-"chowder"
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Majs- och bacon-"chowder"

Majs- och bacon-"chowder"

med sauterad purjolök och färsk gräslök

Upplev en favorit från det amerikanska köket med vår majs- och baconchowder! Denna matiga soppa från det stora landet i väst är fullproppad med smak och ger dig en härligt värmande middagsupplevelse. Visste du att de till och med har en nationell chowderdag i USA?

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Majs

1 st

Purjolök

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till sås

2 dl

Vatten till sås

2 dl

Mjölk till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2731 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett34.1 g
varav mättat17.1 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker16.8 g
Protein26.2 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis (oskalad) i kvartar.

Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Stek bacon
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, häll av majs.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Lägg över bacon i en skål och låt fettet vara kvar i pannan. Ställ åt sidan.

Laga soppa
3

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek purjolök i 5–6 min, tills mjuk.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, majs, mjölk [2 dl | 4 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 dl | 4 dl]. Sänk till medelvärme och sjud under omrörning i 2–3 min, tills tjocknat.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, finhacka gräslök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda soppa
5

Tillsätt gräslök, riven ost, spenat och potatis till stekpannan och vänd runt.

Sjud i 1–2 min, tills spenaten har mjuknat.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar.

Toppa med salladslök och bacon.