Upplev en favorit från det amerikanska köket med vår majs- och baconchowder! Denna matiga soppa från det stora landet i väst är fullproppad med smak och ger dig en härligt värmande middagsupplevelse. Visste du att de till och med har en nationell chowderdag i USA?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Majs
1 st
Purjolök
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
30 g
Spenat
400 g
Småpotatis
1 st
Salladslök
1 msk
Mjöl till sås
2 dl
Vatten till sås
2 dl
Mjölk till sås
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär potatis (oskalad) i kvartar.
Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, häll av majs.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Lägg över bacon i en skål och låt fettet vara kvar i pannan. Ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek purjolök i 5–6 min, tills mjuk.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt mjöl [1 msk | 2 msk] och vitlök till pannan och stek i 1–2 min, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong, majs, mjölk [2 dl | 4 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [2 dl | 4 dl]. Sänk till medelvärme och sjud under omrörning i 2–3 min, tills tjocknat.
Under tiden, finhacka gräslök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Tillsätt gräslök, riven ost, spenat och potatis till stekpannan och vänd runt.
Sjud i 1–2 min, tills spenaten har mjuknat.
Häll upp soppa i skålar.
Toppa med salladslök och bacon.