I kväll blir det chowder till middag. Chowder är en krämig soppa och i vår version gör vi den på majs och bacon. Till soppan tillsätter vi också kokad potatis och stekt purjolök, vitlök och majs. Vi toppar vår soppa med krispig bacon och salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Majs
1 st
Purjolök
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Gräslök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
30 g
Spenat
400 g
Småpotatis
1 st
Salladslök
1 msk
Mjöl till soppa
2 dl
Mjölk till soppa
¼ tsk
Salt till soppa
2 dl
Vatten till soppa
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skär potatis (oskalad) i kvartar.
Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, häll av majs.
Halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Lägg äver bacon till en skål, behåll baconfett i stekpannan och ställ åt sidan.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek purjolök och majs i 5–6 min, tills mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt mjöl och vitlök till stekpannan och stek i 1–2 min, tills väldoftande.
Rör ner matlagningsgrädde, kycklingbuljong, mjölk, salt och vatten. Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills tjocknat. Rör om regelbundet.
Under tiden, finhacka gräslök.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skölj spenat.
Rör ner gräslök, finriven ost, spenat och potatis till soppan. Sjud i 1–2 min, tills spenaten har mjuknat.
Severa soppa i skålar.
Toppa med salladslök och bacon.