Krämig majs- och bacon-"chowder"
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig majs- och bacon-"chowder"

Krämig majs- och bacon-"chowder"

med sauterad purjolök och färsk gräslök

I kväll blir det chowder till middag. Chowder är en krämig soppa och i vår version gör vi den på majs och bacon. Till soppan tillsätter vi också kokad potatis och stekt purjolök, vitlök och majs. Vi toppar vår soppa med krispig bacon och salladslök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 burk

Majs

1 st

Purjolök

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Gräslök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

30 g

Spenat

400 g

Småpotatis

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Mjöl till soppa

2 dl

Mjölk till soppa

¼ tsk

Salt till soppa

2 dl

Vatten till soppa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3111 kJ
Energi (kcal)743 kcal
Fett45.1 g
varav mättat25.9 g
Kolhydrater58.2 g
varav socker16.8 g
Protein26.2 g
Salt3.6 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis (oskalad) i kvartar.

Koka potatis i 10–12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan under lock.

Stek bacon
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, häll av majs.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Lägg äver bacon till en skål, behåll baconfett i stekpannan och ställ åt sidan.

Laga soppa
3

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Stek purjolök och majs i 5–6 min, tills mjuka.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt mjöl och vitlök till stekpannan och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

Rör ner matlagningsgrädde, kycklingbuljong, mjölk, salt och vatten. Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills tjocknat. Rör om regelbundet.

Förbered råvaror
4

Under tiden, finhacka gräslök.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Blanda soppa
5

Rör ner gräslök, finriven ost, spenat och potatis till soppan. Sjud i 1–2 min, tills spenaten har mjuknat.

Servera
6

Severa soppa i skålar.

Toppa med salladslök och bacon.