En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
140
Bacon, tärnad
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½
Zucchini
1
Basilika
1
Ekologisk citron
1
Vitlöksklyfta
1
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i 15 min.
Finhacka (eller pressa) vitlök. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.
Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka den i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och sparat pastavatten*. Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.
Tillsätt pesto, pasta, bakad tomat och zucchini till stekpannan. Rör om, smaka av med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.
Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.