Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat, körvel och pangrattato, som är en italiensk ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
20
Finriven ost
1
Purjolök
2
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
4
Vitlöksflörter
4
Grönsaksbuljong
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
140
Bacon, tärnad
½
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva purjolök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Koka pasta i 7-9 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet. Ringla ner olivolja* i kastrullen med pasta.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko i 3-4 min. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en liten skål.
Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme, och stek bacon i 3-4 min eller tills den börjar bli krispig. Tillsätt purjolök och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter och grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt en skvätt pastavatten, och tillsätt mer om såsen är för tjock.
Tillsätt spenat, spaghetti och salt* [1/2 tsk | 1 tsk]till såsen. Smaka av med peppar*.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med pangrattato och riven ost.