topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pasta

Krämig pasta

med bacon, pesto, tomat och zucchini

En fantastiskt läcker pastarätt med massor av olika smaker. Den krämiga såsen innehåller pesto, bacon, crème fraiche, och massor av kryddor. Rätten smakar även gott kall, om det skulle bli rester över till nästa dag.

Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

270

Rigatoni

(Innehåller Gluten Kan innehålla Soja)

140

Bacon, tärnad

(Innehåller Mjölk)

60

Pesto, grön

(Innehåller Mjölk, Sulfiter)

75

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Zucchini

1

Basilika

Citron

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)943 kcal
Energi (kJ)3946 kJ
Fett43.67 g
varav mättat16 g
Kolhydrater102.4 g
varav socker9.1 g
Protein31.65 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Baka grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Placera tomat och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd och baka i 15 min.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citron i klyftor. Grovhacka basilika.

Koka pasta
3

Börja koka pasta när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Koka den i 10 min. Spara lite pastavatten [1 msk | 2 msk] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

Stek bacon
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt crème fraiche [1/2 paket, 2P], citronzest, grönsaksbuljong och sparat pastavatten*. Sjud såsen tills uppvärmd, 1-2 min.

Värm pesto
5

Tillsätt pesto, pasta, bakad tomat och zucchini till stekpannan. Rör om, smaka av med en skvätt citronjuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Servera pasta och pesto i skålar och toppa med riven ost. Garnera med basilika och servera citronklyftor vid sidan av.