Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Spagetti har bytt ut klassisk köttfärssås mot en ny följeslagare. En superkrämig sås med bacon, purjolök, spenat och pangrattato, som är en italiensk ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Purjolök
2
Vitlöksklyfta
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
140
Bacon, tärnad
4
Kycklingbuljong
40
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Gräslök
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
½
Salt (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva purjolök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva gräslök tunt. Skölj spenat.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko och hälften av gräslöken i 3-4 min, till gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar* och lägg över i en liten skål.
Koka pasta i 7-9 min tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] innan du häller av vattnet. Ringla ner olivolja* i kastrullen med pasta.
Ställ tillbaka stekpannan på medelhög värme, och stek bacon i 3-4 min eller tills den börjar bli krispig. Tillsätt purjolök och stek i 2-3 min. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde, pastavatten [1/2 dl | 1 dl], hälften av osten, Mamas favorit, kycklingbuljong, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Sjud i 3-4 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Tillsätt spenat och pasta till såsen. Tips: Tillsätt en skvätt pastavatten om såsen har blivit för tjock.
Lägg upp pasta i skålar. Toppa med pangrattato, resterande ost och gräslök.