Spaghetti och köttbullar brukar vara en hit hos både stora och små, och vi vågar nästan lova att den här versionen inte blir ett undantag. För vem kan motstå pasta i en riktigt krämig sås med matlagningsgrädde, lök, zucchini och spenat och perfekt gräddade köttbullar med nötfärs och vitlök? Riven ost på toppen blir pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
225 g
Nötfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
½ burk
Tomatpuré
1 st
Lök
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ st
Zucchini
4 g
Kycklingbuljong
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 st
Ägg (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 4)
1 msk
Ketchup (steg 4)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka lök.
Riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.
Skölj spenat.
Blanda nötfärs, vitlök, ägg [1 st | 2 st], ströbröd och salt [½ tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Rulla färsen till köttbullar (5 per person) med fuktiga händer och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köttbullar, vänd dem regelbundet, i 10–12 min, eller tills brynta och genomstekta. Sänk till medelvärme när de är brynta. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varma.
VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.
Stek lök och zucchini i 4–5 min, eller tills mjuka. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och stek i 1–2 min.
Rör ner sparat kokvatten [1 dl | 2 dl], ketchup [1 msk | 2 msk], smör [1 msk | 2 msk], sojasås [1/2 paket, 2P], kycklingbuljong och matlagningsgrädde.
Vänd ner kokt pasta och spenat i såsen.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med köttbullar.
Garnera med finriven ost [1/2 paket, 2P] och en nypa peppar.