Spara denna maträtt till en dag när ni är riktigt hungriga, för här får ni nämligen en solid måltid som snabbt kommer att tillfredsställa skrikande magar. Tagliolini får sällskap av en utsökt såsen med bacon, purjolök, vitlök och spenat. Vi toppar med riven ost och sedan är måltiden redo att slukas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250
Tagliolini
1
Vitlöksklyfta
25
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
140
Bacon, tärnad
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Purjolök
1
Vatten (steg 2)
½
Vetemjöl (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Halvera och skär purjolök [1/2 st, 2P] i 1 cm breda halvmånar. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj spenat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i stor stekpanna på hög värme. Stek bacon tills krispig, 3-4 min. Sänk till medelvärme, tillsätt purjolök och stek under omrörning tills mjuk, 2-3 min. Rör först i vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk], och sen matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], Vitlöksflörter och vatten* [1 dl | 2 dl]. Sjud i 5-6 min under omrörning, eller tills såsen har tjocknat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Rör i spenat när såsen börjar tjockna. Blanda tills spenaten har mjuknat. Tillsätt mozzarella och rör så den smälter. Krydda med peppar*.
Rör ner pasta i såsen tills den är helt täckt.
Servera krämig tagliolini i skålar och toppa med riven hårdost.