Gör denna rätt en dag när ni är extra hungriga - vi lovar att alla rullar proppmätta från bordet. Idag gör vi den med Rigatoni som är känd för att vara en riktig såstjuv! Till en tung pastarätt passar en underbar tomatsallad med sötsyrlig balsamico perfekt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
60
Salladsmix
1
Tomat
15
Balsamvinäger
1
Bladpersilja
140
Bacon, tärnad
1
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
200
Champinjoner
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2
Ägg (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skiva svamp tunt. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj salladsmix.
Blanda äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, och riven ost i en skål. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Vispa med en gaffel och ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir extra krämig när du bara använder äggula.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Hetta upp torr stor stekpanna på hög värme. Fräs bacon i 3-4 min. Lägg över till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillsätt svamp och vitlök till stekpannan, och stek tills mjukt och gyllene, 4-5 min. Sänk till medelvärme och rör i pasta. TIPS: Om det är för lite plats i stekpannan, kan du blanda allt i kastrullen istället.
Tillsätt såsen, en skvätt pastavatten och hälften av persiljan till stekpannan. Sjud under omrörning tills pastan är täckt med sås, 2 min. Rör i bacon och smaka av med salt* och peppar*. Blanda salladsmix, tomat, balsamvinäger, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp pasta i skålar. Strö över resterande persilja och en lite nymalen svartpeppar. Servera med tomatsallad.