Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Katsu är en japansk tillagningsmetod som oftast används för att panera och steka kyckling eller fläskkött. I dagens vegetariska version använder vi istället aubergine, som vi steker gyllene och krispig i en panering med panko och sesamfrön. Vi serverar vår aubergine med klassiska tillbehör – en katsusås med soja, sweet chilisås och curry och aromatiskt kokosris. En fräsch kålsallad med både hetta och syra i form av chiliflakes och limesaft och en klick asiatisk majonnäs blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Aubergine
75 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Långkornigt vitt ris
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4 g
Curry-On
40 g
Sweet chilisås
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Förskuren spetskål
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Salladslök
½ st
Lime
½ g
Chiliflakes
1 paket
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 msk
Vetemjöl (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ msk
Vetemjöl (steg 5)
1.5 dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Rosta kokos i 30 sek, eller tills gyllene.
Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor.
Blanda mjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en djup skål. Vispa tills slätt.
Blanda panko, en nypa salt och sesamfrön i en ny djup skål.
Vänd aubergine först i mjöl och sedan i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek aubergine i omgångar i 4–5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk |1/2 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], chili flakes [1/2 paket, 2P], spetskål, jordnötter och salladslök i en stor skål och ställ åt sidan.
Torka ur stekpannan som använts till aubergine.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i den på medelhög värme.
Fräs Curry-on och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i 1 min.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [11/2 dl | 3 dl] under omrörning. Sjud i 1–2 min, tills något tjocknat. Ta av från värme.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.
Lägg upp ris, aubergine och kålsallad på tallrikarna.
Ringla sås runt aubergine och servera med en klick asiatisk majonnäs.