Krispig kyckling och tryffel-carbonara
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling och tryffel-carbonara

Krispig kyckling och tryffel-carbonara

med färsk tagliatelle och grönsallad

Dags att skämma bort familjen eller middagsgästerna med en riktigt lyxig pastarätt i helgen? Carbonara är en italiensk klassiker, och i kväll tar vi denna populära rätt till en ny nivå genom att servera den med gyllenpanerad kyckling. Såsen med bacon och portobello får extra krämighet av både matlagningsgrädde och äggula och vi serverar vår utsökta middag med en grönsallad med körsbärstomater och balsamvinäger.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

8 ml

Tryffelolja

140 g

Bacon, tärnad

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

250 g

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

150 g

Portabello

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Mjölk (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 st

Ägg (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5340 kJ
Energi (kcal)1276 kcal
Fett62.6 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater103.7 g
varav socker9.6 g
Protein80.8 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Panera kyckling
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Häll mjölk [2 msk | 4 msk] i en annan djup tallrik. 

Blanda panko och hälften av osten i en tredje djup tallrik.

Krydda kyckling med salt. Vänd kyckling först i mjöl, sen i mjölk och till sist i panko. Placera på en tallrik. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.  

Stek kyckling
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Stek bacon och svamp
3

Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene.

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Sänk till medelvärme, och tillsätt svampen till stekpannan. Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i 3–4 min, tills mjuk.

Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater. 

Blanda sallad och körsbärstomater i en medelstor skål.

Koka pasta
4

Separera äggula från äggvita [2 st I 4 st].

Blanda äggula, matlagningsgrädde, resterande ost, grönsaksbuljong och en nypa peppar en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Tillsätt pasta i det kokande vattnet och koka under omrörning i 2–3 min, eller tills "al dente". 

När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet. 

TIPS: 1) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Att bara använda äggulan gör såsen extra fyllig.

Tillsätt pasta
5

Rör i pasta, sparat kokvatten och äggmix i stekpannan med svamp. Sjud under omrörning tills pasta är täckt av sås, 1–2 min. Smaka av med salt och peppar.

Precis innan servering, blanda salladen med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.

Servera
6

Lägg upp carbonara på tallrikar och ringla över tryffelolja. 

Toppa med skivad kyckling. 

Servera med sallad.