Dags att skämma bort familjen eller middagsgästerna med en riktigt lyxig pastarätt i helgen? Carbonara är en italiensk klassiker, och i kväll tar vi denna populära rätt till en ny nivå genom att servera den med gyllenpanerad kyckling. Såsen med bacon och portobello får extra krämighet av både matlagningsgrädde och äggula och vi serverar vår utsökta middag med en grönsallad med körsbärstomater och balsamvinäger.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
8 ml
Tryffelolja
140 g
Bacon, tärnad
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250 g
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
150 g
Portabello
60 g
Salladsmix
125 g
Körsbärstomater
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 msk
Vetemjöl (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2 msk
Mjölk (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 st
Ägg (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Häll mjölk [2 msk | 4 msk] i en annan djup tallrik.
Blanda panko och hälften av osten i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med salt. Vänd kyckling först i mjöl, sen i mjölk och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en ren tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, tills gyllene.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Sänk till medelvärme, och tillsätt svampen till stekpannan. Tillsätt extra olivolja vid behov. Stek i 3–4 min, tills mjuk.
Skölj salladsmix och halvera körsbärstomater.
Blanda sallad och körsbärstomater i en medelstor skål.
Separera äggula från äggvita [2 st I 4 st].
Blanda äggula, matlagningsgrädde, resterande ost, grönsaksbuljong och en nypa peppar en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Tillsätt pasta i det kokande vattnet och koka under omrörning i 2–3 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet.
TIPS: 1) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 2) Att bara använda äggulan gör såsen extra fyllig.
Rör i pasta, sparat kokvatten och äggmix i stekpannan med svamp. Sjud under omrörning tills pasta är täckt av sås, 1–2 min. Smaka av med salt och peppar.
Precis innan servering, blanda salladen med balsamvinäger, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt pastavatten om såsen verkar torr.
Lägg upp carbonara på tallrikar och ringla över tryffelolja.
Toppa med skivad kyckling.
Servera med sallad.