Vad passar bättre i vintermörkret än en värmande curry? Vår vegetariska version innehåller kikärtor, paprika, tomat, kokosmjölk och spenat. Vi serverar den med ris och toppar hela härligheten med chili flakes och koriander. Smaklig spis!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Paprika
1 st
Tomat
½ st
Lime
40 g
Grön currypasta
200 ml
Kokosmjölk
1 paket
Kikärtor
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 portionspåse
Koriander
½ g
Chiliflakes
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, skär paprika i 2 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs currypasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt paprika, tomat, kikärtor, vatten [1 dl | 2 dl ], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och kokosmjölk. Sjud i 2–3 min, eller tills paprikan är mjuk.
Rör ner spenat i riset och tillsätt limesaft [1 msk | 2 msk] i såsen precis innan servering.
Lägg upp spenatris och kikärtscurry i skålar.
Riv över korianderblad och toppa med chili flakes [1/2 påse, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.