Ikväll gör vi en underbar nötfärsbowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur som vi sen blandar med spenat. Samtidigt steker vi nötfärs tillsammans med vitlök, tomatpuré, balsamvinäger och vår kryddblandning som vi kallar Milda Mahal. Vi bygger vår kryddiga nötfärsbowl med spenatbulgur, nötfärs, tomat, myntayoghurt och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Nötfärs
1
Tomatpuré
8
Milda Mahal
1
Vitlöksklyfta
170
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2
Tomat
1
Mynta
4
Köttbuljong
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
8
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulguri kastrullen.
Plocka och finhacka myntablad. Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Skölj och grovhacka spenat. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt vitlök, köttbuljong, Milda Mahal, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Stek i 1-2 min, tills väldoftande. Sänk till medellåg värme. Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl]. Sjud i 2-3 min, tills tjocknad.
Blanda yoghurt med hackad mynta (spara lite till garnering) i en liten skål. Krydda med en nypa salt. Blanda hälften av spenaten med färdig bulgur. Blanda resterande spenat med tomat i en skål.
Lägg upp bulgur och köttfärs i skålar. Toppa med myntayoghurt och tomatsallad. Strö över solroskärnor och resterande mynta.