Kryddig penne all'Arrabbiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig penne all'Arrabbiata

Kryddig penne all'Arrabbiata

med bacon & salladsmix

Den perfekta rätten till alla chiliälskare därute; all’arrabiata en italiensk klassiker med chili och vitlök i fokus - frukta dock inte styrkan, den bestämmer du själv. Sleva den starka tomatsåsen gjord på knaperstekt bacon och paprika över al dente-kokt pasta. Toppa med lagrad ost, basilika och chiliflingor och servera din all'arrabbiata med en frisk grönsallad. Och du, det är riktigt gott, och framförallt snabblagat!

Taggar:
Snabb
Stark

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

140

Bacon, skivor

1

Schalottenlök

1

Paprika

2

Vitlöksklyfta

1

Röd chili

250

Penne

4

Köttbuljong

Krossade tomater

1

Finkrossade tomater

1

Citron

1

Basilika

60

Salladsmix

20

Finriven ost

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

Smör

1.5

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)22 kcal
Energi (kJ)91 kJ
Fett0.16 g
varav mättat0 g
Kolhydrater4.55 g
varav socker4.2 g
Protein0.36 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Finhacka schalottenlök. Grovhacka paprika. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka chili. Grovhacka bacon. Tips: Använd bara hälften eller skippa chilin helt om du inte är förtjust stark mat.

Koka pasta
2

Tillsätt penne när vattnet kokar och låt koka i 7-9 min eller tills al dente. Spara lite pastavatten [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av pastan. Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs bacon i 3-4 min tills den är knaprig.

Koka all'arrabbiata
3

Tillsätt schalottenlök och paprika till pannan och fräs i 3-4 min. Tillsätt chili och vitlök och fräs i ca 1 min. Rör ner krossade tomater, köttbuljong och pastavatten och låt sjuda i 2-3 min.

Blanda grönsallad
4

Dela citron i klyftor. Grovhacka basilika. Blanda en skvätt citronjuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Blanda sedan i salladsmixen [1/2 påse, 2 pers].

Rör i pastan
5

Tillsätt en klick smör*, socker*, en nypa salt* och peppar* till såsen och rör om. Tillsätt pasta och rör om ordentligt.

Servera
6

Fördela kryddig penne all'arrabbiata mellan era tallrikar. Strö över riven ost och en nypa chili flakes. Garnera med basilika och servera med salladsmix vid sidan av.