En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Dill
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½ paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Citron
4 g
Panamat
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
300 g
Angus ryggbiff
400 g
Småpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 1)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda det med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål, och marinera kött.
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.
Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem i en skål.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2P], majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt mer citronjuice efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida.Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
PÅ GRILLEN: Grilla köttet i 1 min per sida på hög värme, flytta till indirekt värme och grilla i 1-2 min per sida med stängt lock för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter.
Grovhacka dill.
Skölj spenat.
När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.
Lägg upp potatissallad och ryggbiff på tallriken.
Ringla över citron- och honungsdressing.
Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.