Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. ”Ebi” betyder räkor på japanska, och ”ebi fry” är en populär japansk rätt som består av krispiga stekta eller friterade räkor. Vi panerar våra räkor i panko och sesamfrön, steker dem gyllene och serverar dem med salladslök, asiatisk dressing och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
40 g
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 st
Salladslök
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
1 st
Ägg (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Torka av räkor med hushållspapper.
Blanda räkor, vetemjöl [1 msk], salt [1/4 tsk] och en generös nypa peppar i en medelstor skål.
Vispa ägg [1 st] i en liten skål och vänd ner hälften i skålen med räkor. Släng resten.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Rör ner panko och sesamfrön i skålen och vänd runt tills räkor är täckta.
Stek räkor i 1–2 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. Vänd dem försiktigt.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
TIPS: 1) Det gör inget om panko ramlar av i pannan, strö över det vid serveringen. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Lägg upp räkorna på en tallrik och toppa med asiatisk dressing och salladslök.
Servera med asiatisk majonnäs.