Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. Idag gör vi en härlig sanwich med hela salladsblad, och en krämig hemgjord räksallad med stekta räkor, crème fraiche, majonnäs, rödlök och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Dill
½ st
Rödlök
1 st
Sallad
½ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Halvera baguette och placera med skärsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 7–8 min, tills krispig.
TIPS: Vårt bröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Krydda räkor med en nypa salt och peppar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor i 1–2 min, tills gyllene och genomstekta. Lägg över i en skål.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Finhacka dill och rödlök [1/2 st] på en annan skärbräda.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Rör i crème fraiche, majonnäs, rödlök, dill, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i skålen med räkor.
Fyll baguette med räksallad och salladsblad.