Marockansk kikärtsgryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marockansk kikärtsgryta

Marockansk kikärtsgryta

med raita & vitlöksbröd

Ikväll bjuder vi på en perfekt gryta till en kylig höstkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller kikärtor, aubergine, morot, rödlök, vitlök, tomater, spenat och ingefära. Vi lagar även en krämig raita med citron, mynta & koriander, vars syrlighet balanserar den rika och mustiga kikärtsgrytan. Vi serverar grytan med knapriga vitlöksnaan att dippa med!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Saha-Ras

1

Mynta & koriander

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Krossade tomater

½

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Ingefära

2

Naanbröd

1

Citron

1

Lök

1

Morot

½

Aubergine

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)605 kcal
Energi (kJ)2532 kJ
Fett14.66 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater87.64 g
varav socker23.2 g
Protein20.59 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Tärna aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Skölj spenat.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek aubergine, morot och en generös nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt lök och hälften av vitlöken. Stek i 2-3 min, rör då och då. Tillsätt Saha-ras och stek i 1 min.

Tillsätt kikärtor
3

Skölj kikärtor [1/2 paket, 2P]. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten* [2 dl | 3 dl], spenat, grönsaksbuljong och ingefära till kastrullen. Sänk till medellåg värme och sjud tills det har tjocknat, 15-17 min.

Förbered raita
4

Riv gurka grovt och pressa ur vätska. Dela citron i klyftor. Finhacka mynta och koriander. Blanda gurka, yoghurt, en skvätt citronjuice, och hälften av örterna i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Värm naan
5

Blanda en skvätt olivolja*, resterande vitlök, och en nypa salt* i en liten skål. Placera naan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vitlöksolja. Rosta i mitten av ugnen tills gyllene, 3-5 min. Blanda ner en skvätt citronjuice i grytan, och smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp gryta i skålar och toppa med raita och resterande örter. Servera vitlöksnaan och resterande citronklyftor vid sidan av. TIPS: Dippa bitar av naan i grytan!