Ikväll bjuder vi på en perfekt gryta till en kylig höstkväll. Vi har inte snålat på ingredienserna i grytan som innehåller kikärtor, aubergine, morot, rödlök, vitlök, tomater, spenat och ingefära. Vi lagar även en krämig raita med citron, mynta & koriander, vars syrlighet balanserar den rika och mustiga kikärtsgrytan. Vi serverar grytan med knapriga vitlöksnaan att dippa med!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Saha-Ras
1
Mynta & koriander
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Krossade tomater
½
Kikärtor
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
1
Ingefära
2
Naanbröd
1
Citron
1
Lök
1
Morot
½
Aubergine
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar. Tärna aubergine [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära fint. Skölj spenat.
Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek aubergine, morot och en generös nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt lök och hälften av vitlöken. Stek i 2-3 min, rör då och då. Tillsätt Saha-ras och stek i 1 min.
Skölj kikärtor [1/2 paket, 2P]. Tillsätt kikärtor, krossade tomater, vatten* [2 dl | 3 dl], spenat, grönsaksbuljong och ingefära till kastrullen. Sänk till medellåg värme och sjud tills det har tjocknat, 15-17 min.
Riv gurka grovt och pressa ur vätska. Dela citron i klyftor. Finhacka mynta och koriander. Blanda gurka, yoghurt, en skvätt citronjuice, och hälften av örterna i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda en skvätt olivolja*, resterande vitlök, och en nypa salt* i en liten skål. Placera naan på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vitlöksolja. Rosta i mitten av ugnen tills gyllene, 3-5 min. Blanda ner en skvätt citronjuice i grytan, och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp gryta i skålar och toppa med raita och resterande örter. Servera vitlöksnaan och resterande citronklyftor vid sidan av. TIPS: Dippa bitar av naan i grytan!