En krämig ravioli är perfekt att svänga ihop när tiden är knapp och magarna kurrar. Vi börjar med att steka zucchini och pangrattato. Zucchinin och ravioli får lov att kokas färdigt i en god och vacker sås som får härligt grön färg av spenat och pesto. En perfekt vardagsrätt som lagas på under en halvtimme!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Vitlöksklyfta
250
Ravioli med ricotta och spenat
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Basilika
1
Zucchini
2
Vatten (steg 4)
Finhacka vitlök. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skölj spenat. Blanda panko, riven hårdost och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pankomix tills gyllene, 2-3 min. Överför till en skål.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs vitlök i 30 s. Tillsätt zucchini och stek tills mjuk, 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Rör i matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, pesto och vatten* [2 msk | 4 msk] till stekpannan. Tillsätt ravioli i ett lager. Koka upp såsen, sänk sen till medelvärme. Sjud under omrörning tills såsen har tjocknat och ravioli är mjuk, 5-7 min. Tillsätt spenat och låt mjukna under försiktig omrörning.
Finhacka basilika.
Lägg upp krämig ravioli i skålar och strö över pangrattato.
Garnera med basilika.