Italien eller Grekland? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen använda ingredienser från båda länderna! Vi kokar pärlcouscous som vi blandar pesto, rostade tomater, zucchini & rödlök. Vi toppar med med krispig prosciutto, basilika & grekisk salladsost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Körsbärstomater
1
Zucchini
2
Rödlök
15
Balsamvinäger
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
50
Prosciutto
1
Basilika
100
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100
Grekisk salladsost
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
1
Socker (steg 1)
4
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Tärna zucchini i 1 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor. Placera körsbärstomater på ena sidan av en plåt, och zucchini och rödlök på den andra. Blanda grönsakerna med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillsätt balsamvinäger och socker* [1 tsk | 2 tsk] till tomaterna. Rosta i 15 min överst i ugnen.
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Fördela prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills krispiga, 8-10 min.TIPS: Var noga med att det ska vara avstånd mellan bitarna.
Skölj spenat. Grovhacka basilika. Smula grekisk salladsost. Blanda färdig pärlcouscous med spenat tills spenaten har mjuknat.
När grönsakerna är färdiga, tillsätt pesto [1/2 paket, 2P], zucchini, rödlök, hälften av tomaterna, hälften av basilikan, och hälften av den smulade grekiska salladsosten till kastrullen. Blanda väl och krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med resterande grekisk salladsost och rostade tomater. Bryt prosciutto i små bitar och toppa skålarna med prosciutto och resterande basilika.