Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll ska vi ha pasta med det tjusiga namnet Pasta all'Arrabbiata Vi lagar en mustig sås med bacon, schalottenlök, paprika, tomat och köttbuljong. Samtidigt kokar vi pasta, som vi sen blandar med såsen, och så tillsätter vi lite socker och smör, som lyfter fram alla de goda smakerna. Vi toppar med ost & chili, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Krossade tomater
1
Basilika
20
Finriven ost
1
Chiliflakes
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Tomat
1
Paprika
4
Köttbuljong
1
Schalottenlök
2
Vitlöksklyfta
125
Bacon, skivor
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
Smör (steg 5)
1
Socker (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med vatten*. Finhacka schalottenlök. Grovhacka paprika. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka tomat. Grovhacka bacon.
Tillsätt pasta och en nypa salt* till kastrullen med vatten och koka i 7-9 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bacon och stek i 3-4 min eller tills knaprig.
Tillsätt schalottenlök, paprika och tomat. Koka i 3-4 min eller tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Tillsätt köttbuljong, krossade tomater [1/2 paket, 2P] och pastavattnet. Sjud i 2-3 min.
Grovhacka basilika. Skölj spenat.
Tillsätt en klick smör* och socker* [1 tsk | 2 tsk] till såsen. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt pasta och spenat och blanda väl.
Lägg upp pasta all'Arrabbiata i skålar och strö över riven hårdost och en nypa chili. Garnera med basilika. TIPS: Chilin är stark! Använd mindre om du är känslig för stark mat.