Prosciuttolindad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Prosciuttolindad fläskytterfilé

Prosciuttolindad fläskytterfilé

med brynt citron och örtdressing

Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskfilé fylls med spenat, salladsost och pinjenötter, lindas sen med prosciutto, och rostas till perfektion i ugnen. Fantastiska tillbehör är rostad potatis, stekt broccolini, brynt citron, tomatsallad och örtdressing.

Taggar:
Proteinrik
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

30

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

100

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1

Citron

300

Fläskytterfilé

10

Pinjenötter

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

50

Prosciutto

150

Broccolini

1

Oregano

250

Körsbärstomater

40

Kalamataoliver

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)797 kcal
Energi (kJ)3335 kJ
Fett41.3 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater46.4 g
varav socker12.5 g
Protein56.6 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 15-18 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Under tiden, skölj och finhacka spenat.

Smula salladsost. 

Förbered kött
2

Skär ett djupt snitt på längden efter hela fläskytterfilén (utan att skära igenom) och vik upp den på en separat skärbräda.

Placera köttet, uppvikt, mellan två bakplåtspapper och banka det med en köttklubba eller en kavel tills det är ungefär 1 cm tjockt. Krydda det med salt och peppar, och lägg sedan över köttet till en plåt med bakplåtspapper.

Lägg spenat, hälften av salladsosten och hälften av pinjenötterna på ena sidan av köttbiten. Vik ihop filén och linda med prosciuttoskivor runt hela filén, placera med kanterna ner. 

Rosta kött och potatis
3

Häll av vattnet från kokt potatis, och placera den på andra sidan av plåten. Mosa potatis lätt med en gaffel. Ringla över en stor skvätt olivolja, strö över resterande salladsost, en nypa salt och peppar. 

Rosta i 18-20 min, eller tills potatis är brynt och kött är genomstekt.

Låt sedan köttet vila ett par min, eller tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Förbered dressing och sallad
4

Under tiden, finhacka hälften av oreganobladen (spara resterande hela blad till garnering).

Halvera körsbärstomater och oliver.

Halvera citron.

Blanda yoghurt, hackad oregano, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda körsbärstomater, oliver, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Bryn citron
5

Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Stek citron med skurna sidan ner tills karamelliserad, 2-3 min. Ställ åt sidan på en tallrik.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini tills nästan mjuk, 3-4 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Tillsätt resterande pinjenötter och stek i 1 min, tills lätt rostade. Krydda med en nypa salt och ta av från värme.

Skär kött i skivor.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis, broccolini och citron på tallrikar.

Garnera potatis med oreganoblad.

Servera med tomatsallad och örtdressing i små skålar vid sidan av.