Vi hoppas att ni har sparat denna rätt till helgen, för här bjuder vi nämligen på en imponerande festmåltid! Fläskfilé fylls med spenat, salladsost och pinjenötter, lindas sen med prosciutto, och rostas till perfektion i ugnen. Fantastiska tillbehör är rostad potatis, stekt broccolini, brynt citron, tomatsallad och örtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1
Citron
300
Fläskytterfilé
10
Pinjenötter
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
50
Prosciutto
150
Broccolini
1
Oregano
250
Körsbärstomater
40
Kalamataoliver
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 15-18 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Under tiden, skölj och finhacka spenat.
Smula salladsost.
Skär ett djupt snitt på längden efter hela fläskytterfilén (utan att skära igenom) och vik upp den på en separat skärbräda.
Placera köttet, uppvikt, mellan två bakplåtspapper och banka det med en köttklubba eller en kavel tills det är ungefär 1 cm tjockt. Krydda det med salt och peppar, och lägg sedan över köttet till en plåt med bakplåtspapper.
Lägg spenat, hälften av salladsosten och hälften av pinjenötterna på ena sidan av köttbiten. Vik ihop filén och linda med prosciuttoskivor runt hela filén, placera med kanterna ner.
Häll av vattnet från kokt potatis, och placera den på andra sidan av plåten. Mosa potatis lätt med en gaffel. Ringla över en stor skvätt olivolja, strö över resterande salladsost, en nypa salt och peppar.
Rosta i 18-20 min, eller tills potatis är brynt och kött är genomstekt.
Låt sedan köttet vila ett par min, eller tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka hälften av oreganobladen (spara resterande hela blad till garnering).
Halvera körsbärstomater och oliver.
Halvera citron.
Blanda yoghurt, hackad oregano, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Blanda körsbärstomater, oliver, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Hetta upp en stor, torr stekpanna på hög värme. Stek citron med skurna sidan ner tills karamelliserad, 2-3 min. Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek broccolini tills nästan mjuk, 3-4 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt resterande pinjenötter och stek i 1 min, tills lätt rostade. Krydda med en nypa salt och ta av från värme.
Skär kött i skivor.
Lägg upp kött, potatis, broccolini och citron på tallrikar.
Garnera potatis med oreganoblad.
Servera med tomatsallad och örtdressing i små skålar vid sidan av.