Pulled pork har du säkert testat, men kanske är pulled beef något nytt? Vi garanterar att det smakar minst lika gott! Vi smaksätter vår pulled beef med cajunkryddor och serverar den tillsammans med en smakrik granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche i varma pitabröd. Krispiga za'atar-pommes blir ett perfekt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
300 g
Pulled beef
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Granatäpple
30 g
Salladsmix
1 portionspåse
Mynta
½ g
Chiliflakes
60 g
Calabresepesto
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 paket
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, za'atar [1/2 paket, 2P], salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Lägg kött i en ugnsform (inklusive sky från paketet) och tillsätt Ay Cajun-ba.
Täck med folie och värm i ugnen i 10–12 min när det återstår 12 min av potatisens tillagningstid.
Under tiden, skär gurka i halvmånar. Skär lök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Finhacka mynta. Skölj salladsmix.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar. Dela den på mitten, sänk ner halvorna [1/2 st, 2P] i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita fruktköttet från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Lägg salladsmix [1/2 påse, 2P], gurka, mynta, lök, granatäpplekärnor, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål. Blanda precis innan servering.
Blanda calabresepesto, en skvätt vatten och en nypa chili flakes [1/2 påse, 2P] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
När köttet är färdigt, använd 2 gafflar för att riva tills det är helt strimlat.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med kött, granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.
Servera med za'atar-pommes och resterande granatäpplesallad, calabresepesto och crème fraiche.