Gott – check. Snabbt – check. Lätt – check. Visst låter det som ett perfekt recept en stressig vardag? Med denna nudelrätt kan du njuta av smarrig mat på bara en kvart. Räkorna får sällskap av lök och färdig wokmix medan nudlarna kokar, och den sötsura såsen med sweet chili, vitlök, soja och vitvinsvinäger blandar vi ihop på ett kick. Toppa med jordnötter, salladslök och sesamfrön, så är middagen serverad!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
80 g
Sweet chilisås
50 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
200 g
Wokmix
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 g
Chiliflakes
1 st
Salladslök
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Lök
¼ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, skär lök och salladslök i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och wokmix i 3–4 min, tills något mjuk.
Tillsätt räkor och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och stek i 3–4 min, tills genomstekta.
Rör ner vitlök, sojasås, vitvinsvinäger, chiliflakes, sweet chilisås och nudlar och sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp nudlar med räkor i skålar.
Toppa med jordnötter, sesamfrön och salladslök.