Att få till en riktigt god sås till ravioli är inte alls svårt; på ynka 25 minuter komponerar du ihop denna smaksensation genom enkla tekniker och endast 9 ingredienser. Börja med att ge grönsaker din fulla uppmärksamhet och koncentrera dess smaker i ugnen. Koka en ljuvligt smakrik sås på ricotta, vitlök och pesto som gifter sig perfekt med ravioli, spenat och grönsakerna. Lyft smakerna ytterligare med salt och peppar, och voila, framför dig har du en pastarätt som får dig att bli salig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
Ravioli med ricotta och spenat
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk)
1
Rödlök
¾
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kärna ur och skär paprika i 2 cm breda strimlor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär tomat i tunna klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min, eller tills mjuka.
Medan grönsakerna är i ugnen, finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka spenat.
När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen, koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Koka ravioli i 3-4 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten* [3/4 dl | 1.5 dl] till såsen och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Medan raviolin kokar, blanda ricotta, pesto och vitlök i en bunke. Krydda generöst med svartpeppar* och en nypa salt*. Tillsätt pastavattnet* och blanda väl till en sås.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt såsen och värm upp under omrörning. Rör därefter i ravioli, rostade grönsaker och spenat (spara lite till garnering). Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela ravioli, rostade grönsaker och ricotta- och pestosås mellan era tallrikar. Garnera med resterande spenat.