Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. När alla är hungriga och det ska gå fort, är pasta en fantastisk lösning! Ikväll ska vi ha ravioli, som endast ska koka i några minuter. Raviolin blandar vi med en underbar sås med ricotta, pesto, zucchini, paprika, tomat och spenat. Vi garnerar med spenat och citronklyftor, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
2
Tomat
1
Paprika
1
Vitlöksklyfta
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
30
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
250
Ravioli med ricotta och spenat
1
Rödlök
½
Citron
1
Zucchini
1
Olivolja (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär paprika i 1 cm tunna strimlor. Skär zucchini i 1 cm tunna halvmånar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Skär tomat i tunna klyftor. Lägg grönsakerna över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar*. Rosta i 15-20 min, eller tills mjuka.
Finhacka eller pressa vitlök. Skölj och grovhacka spenat. Skär citron i klyftor.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*, när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Koka ravioli i 3-4 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [3/4 dl | 1 1/2 dl], häll av resten och lägg ravioli tillbaka i kastrullen med en skvätt olivolja* .
Blanda ricotta, pesto [1/2 paket, 2P], vitlök och en skvätt citronjuice i en bunke. Krydda generöst med peppar* och en nypa salt*. Tillsätt pastavatten* och blanda till en sås.
Hetta upp kastrullen med ravioli till medelvärme. Tillsätt pesto- och ricottasås och blanda med ravioli, rostade grönsaker och spenat (spara lite till garnering). Smaka av med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ravioli i skålar. Garnera med resterande spenat och servera med resterande citronklyftor.