Risotto alla Calabrese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Selleri
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Haricots verts

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

125 g

Körsbärstomater

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 4)

5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2311 kJ
Energi (kcal)552 kcal
Fett18 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.5 g
varav socker16 g
Protein13.9 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Fräs lök och ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs lök och vitlök tills mjuka, 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.

Baka risotto
2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], grönsaksbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För försiktigt över risotto till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

Rosta balsamicogrönsaker
4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk] och en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 15 min av risottons baktid.

Tillsätt calabresepesto
5

Plocka och grovhacka basilikablad. Skölj och grovhacka spenat. Ta ut risotto från ugnen och rör i spenat, basilika (spara lite till garnering), calabresepesto och hälften av riven hårdost. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten* om risotton verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.