Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Haricots verts
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
125 g
Körsbärstomater
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 burk
Tomatpuré
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 4)
6 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök och vitlök (alt. pressa vitlök). Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills tomatpurén har karamelliseras.
Tillsätt vatten* [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan. Koka upp och sänk sedan till medelvärme. Låt risotton sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.
Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.
Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja* [½ msk | 1 msk], socker* [½ tsk | 1 tsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.
Plocka och grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat. Ta stekpannan av värme när risotton är tillagad, och rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.
Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.