Risotto alla Calabrese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrönsaker och färsk basilika

Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Sulfiter
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Haricots verts

150

Risottoris

60

Calabresepesto

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Vitlöksklyfta

1

Lök

125

Körsbärstomater

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Basilika

1

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 4)

1

Smör (steg 1)

½

Socker (steg 4)

6

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)552 kcal
Energi (kJ)2311 kJ
Fett9.1 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater79.48 g
varav socker16 g
Protein13.89 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Fräs lök & ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills det är lätt genomskinligt, 1-2 min. Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills den har karamelliseras.

Koka risotto
2

Tillsätt vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och koka upp. Sänk sedan till medelvärme. Låt sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
3

Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.

Rosta balsamicogrönsaker
4

Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [½ msk | 1 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.

Tillsätt calabresepesto
5

Grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat. Ta stekpannan av värme när risotton är tillagad. Rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande riven ost. Garnera med resterande basilika.