Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Haricots verts
150
Risottoris
60
Calabresepesto
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Vitlöksklyfta
1
Lök
125
Körsbärstomater
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Basilika
1
Tomatpuré
½
Olivolja (steg 4)
1
Smör (steg 1)
½
Socker (steg 4)
6
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills det är lätt genomskinligt, 1-2 min.
Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills den har karamelliseras.
Tillsätt vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och koka upp.
Sänk sedan till medelvärme. Låt sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då.
TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.
Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.
Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [½ msk | 1 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta överst i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.
Grovhacka basilikablad (spara lite till garnering). Skölj och grovhacka spenat.
Ta stekpannan av värme när riset är tillagad.
Rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut.
TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.
Lägg upp risotto i skålar och toppa med rostade balsamicogrönsaker och resterande ost.
Garnera med resterande basilika.