Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabrese pesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Haricots verts
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
125 g
Körsbärstomater
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
1 burk
Tomatpuré
1 msk
Smör (steg 1)
6 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills den har karamelliseras.
Tillsätt vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och koka upp.
Sänk sedan till medelvärme. Låt sjuda i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är 'al dente'. Rör om då och då.
TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.
Ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [½ msk | 1 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Rosta i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.
Grovhacka basilikablad och spenat.
Ta stekpannan av värme när riset är tillagad.
Rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut.
TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.
Lägg upp risotto i skålar.
Toppa med rostade balsamicogrönsaker.