Fastnade ni också för det spännande namnet på detta recept? Vi lovar att resultatet inte kommer att göra er besvikna. Vi lagar en fantastisk risotto som får härlig smak och vacker grön färg av spenat, basilika och calabresepesto. Ett spännande tillbehör är balsamicorostade haricots verts och körsbärstomater.
150 g
Haricots verts
150 g
Risottoris
60 g
Calabresepesto
4 g
Grönsaksbuljong
()
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
125 g
Körsbärstomater
60 g
Spenat
()
12 ml
Balsamvinäger
()
20 g
Finriven ost
()
1 portionspåse
Basilika
1 burk
Tomatpuré
1 msk
Smör (steg 1)
6 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Socker (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Finhacka lök och vitlök.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs lök och vitlök i 1-2 min. Tillsätt risottoris och fräs i 1-2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i tomatpuré och stek i 3-4 min, tills den har karamelliseras.
Tillsätt vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] till stekpannan och koka upp.
Sänk sedan till medelvärme. Sjud i 18-22 min, eller tills all vätska är absorberad och riset är "al dente". Rör om då och då.
TIPS: "Al dente" betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, ansa haricots verts och halvera körsbärstomater.
Skölj spenat.
Placera haricots verts och körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, olivolja [½ msk | 1 msk], socker [½ tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen när det återstår 10 min av risottons tillagningstid.
Grovhacka basilikablad och spenat.
Ta stekpannan av värme när riset är tillagad.
Rör försiktigt i spenat, basilika, calabresepesto och riven ost. Krydda generöst med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton ser torr ut.
Lägg upp risotto i skålar.
Toppa med rostade balsamicogrönsaker.