Att servera pizza är alltid ett säkert kort. I detta recept kombinerar vi pigga färger och intensiva smaker i form av de goda kompisarna rödbeta, svamp och pesto, och toppar med grekisk salladsost rik på sälta. Med färsk rucola som garnering balanserar vi smakpaletten, och vi lovar att även den som är petig i maten kommer räcka sig efter en slice till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Rödbeta
200
Skogschampinjoner
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
75
Crème fraiche
60
Pesto, grön
(Innehåller Mjölk, Sulfiter)
70
Rucola
150
Grekisk salladsost
Sätt ugnen på 200°C. Skala och tärna rödbeta i 1 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme och fräs rödbetsbitarna.
Skiva svamp medan rödbetan fräser. Tillsätt svampen till stekpannan och fräs i 5-7 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på en plåt. Bre crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] över bottnen.
Fördela rödbetsbitarna och svampen över pizzan och toppa med smulad grekisk salladsost. Tillaga i ugnen 10-15 min.
När pizzan är klar, klicka över pesto efter tycke och smak och toppa med frisk rucola.
Duka bordet och sätt rödbets- och svamppizzan på ett underlägg i mitten. Klipp eller skär pizzan i slices, och låt familjen hugga in.