Ett gyllene recept att ta till när det ska rungande fort att få mat i magen, och trots att det är enkla ingredienser kompromissar du inte en sekund med smakerna! Istället tar du fram det bästa hos både tomat, paprika och lök genom att koncentrera dess smaker i ugnen tillsammans med en härlig kryddblandning á la medelhavet. Dess smakintensitet kommer till sin rätta när du tillsätter dem till den smarriga tomatgrytan och toppar med grekisk salladsost. Servera med rostat basilika- och vitlöksbröd, och njut av varje tugga.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Finkrossade tomater
75
Grekisk salladsost
60
Spenat
Krossade tomater
125
Körsbärstomater
4
Medelhavets Pärla
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Basilika
½
Baguette
2.5
Olivolja
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor.
Lägg tomat, paprika och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min.
Under tiden, finhacka basilikabladen. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda basilika, vitlök, olivolja* [2 1/2msk, 2 pers | 5 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.
Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Bre ut basilika- och vitlöksolja på varje halva. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-7 min tills gyllene.
När grönsakerna är klara, koka upp krossade tomater och grönsaksbuljongen i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt rostade grönsaker och låt grytan koka tills de är uppvärmda, ca 1 min. Rör ner spenat och en klick smör* och låt koka 1 min. Krydda med salt* och peppar*.
Fördela de rostade grönsakerna och tomatgrytan mellan era tallrikar. Toppa med grekisk salladsost [1/2 st, 2 pers] och servera med basilika- och vitlöksbröd vid sidan av.