topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade grönsaker

Rostade grönsaker

med grekisk salladsost och vitlöksbröd

Ett gyllene recept att ta till när det ska rungande fort att få mat i magen, och trots att det är enkla ingredienser kompromissar du inte en sekund med smakerna! Istället tar du fram det bästa hos både tomat, paprika och lök genom att koncentrera dess smaker i ugnen tillsammans med en härlig kryddblandning á la medelhavet. Dess smakintensitet kommer till sin rätta när du tillsätter dem till den smarriga tomatgrytan och toppar med grekisk salladsost. Servera med rostat basilika- och vitlöksbröd, och njut av varje tugga.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Finkrossade tomater

75

Grekisk salladsost

60

Spenat

Krossade tomater

125

Körsbärstomater

4

Medelhavets Pärla

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Basilika

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

2.5

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)299 kcal
Energi (kJ)1250 kJ
Fett22.3 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater14.4 g
varav socker1.4 g
Protein7.3 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i klyftor.

Rosta grönsaker
2

Lägg tomat, paprika och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min.

Gör basilika- och vitlöksolja
3

Under tiden, finhacka basilikabladen. Finhacka (eller pressa) vitlök. Blanda basilika, vitlök, olivolja* [2 1/2msk, 2 pers | 5 msk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Rosta baguette
4

Skär baguette [1/2 st, 2 pers] på längden. Bre ut basilika- och vitlöksolja på varje halva. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-7 min tills gyllene.

Koka tomatgryta
5

När grönsakerna är klara, koka upp krossade tomater och grönsaksbuljongen i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt rostade grönsaker och låt grytan koka tills de är uppvärmda, ca 1 min. Rör ner spenat och en klick smör* och låt koka 1 min. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela de rostade grönsakerna och tomatgrytan mellan era tallrikar. Toppa med grekisk salladsost [1/2 st, 2 pers] och servera med basilika- och vitlöksbröd vid sidan av.