Burgare smakar alltid gott, och i kväll bjuder vi på klassiska smaker. Våra burgare byggs med hemlagad burgersås, biffar toppade med smält ost, honungsrostad bacon, tomat, sallad och rostad lök. Vi serverar våra fantastiska burgare med klyftpotatis och picklad gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Sallad
24 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
100 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
25 g
Honung
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
225 g
Nötfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
300 g
Potatis
125 g
Bacon, skivor
15 g
Senap
(Innehåller Senap)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Ketchup till sås
¼ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
1
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka.
Placera bacon på en ny plåt med bakplåtspapper när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Rosta i ugnen i 13–15 min, tills gyllene och krispig.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Skala gurka i långa band med en potatisskalare.
Ansa sallad, och bryt av blad.
Dela briochebröd på mitten.
Blanda majonnäs, senap, ketchup, hälften av vinägern och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda resterande vinäger, socker, vatten och en nypa salt i en medelstor skål. Rör ner gurkan i vätskan och ställ åt sidan. Häll av lagen innan servering.
Blanda nötfärs, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer. Gör biffarna något större än bröden och placera dem på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min på en sida, vänd och toppa med ost, salt och en nypa peppar. Stek i ytterligare 4–5 min, tills ost har smält och biffar är genomstekta.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Ringla honung över bacon när det återstår 5 min av tillagningstiden i ugnen.
Vänd bacon så de täcks i honung och rosta de sista 5 min.
Placera briochebröd på gallret i ugnen och värm i 3–4 min, tills genomvarma.
Bre sås på en brödets bottenhalva.
Toppa med biffar, tomat, sallad, bacon, rostad lök och andra brödhalvan.
Servera med klyftpotatis, picklad gurka och resterande burgersås.