’Saturnusrisotto’
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
’Saturnusrisotto’

’Saturnusrisotto’

med ringar av räkor, ’komettomater’ och färsk basilika

Vi firar lanseringen av familjefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiska recept inspirerade av filmen. Visste du att du kan äta planeter? Vi lovar inte att NASA kan bekräfta detta, men vi vet att vår Saturnusrisotto kommer att ge dig en intergalaktisk smakupplevelse! Med krispiga räkor, krämig risotto, läckra tomater och färsk basilika blir denna rätt snabbt en ny middagsfavorit för hela familjen.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Kräftdjur
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

150 g

Risottoris

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

250 g

Körsbärstomater

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

½ st

Ekologisk citron

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Vitlöksflörter

50 g

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

5 dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2266 kJ
Energi (kcal)542 kcal
Fett15 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker9.3 g
Protein26.9 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Ugnsform

Instruktioner

Fräs lök & ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och hälften av vitlöken tills mjuk, 2-3 min. Tillsätt risottoris och fräs tills riset är lätt genomskinligt, 1-2 min.

Baka risotto
2

Tillsätt vatten* [5 dl | 10 dl], Vitlöksflörter [1/2 påse, 2P] och grönsaksbuljong [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Koka upp, och ta sen av från värme. För försiktigt över risotto till en ugnsform. Täck med folie och baka tills vätskan är absorberad och riset är ‘al dente’, 18-22 min. TIPS: 'Al dente' betyder att riset är genomkokt, men fortfarande har tuggmotstånd.

Rosta körsbärstomater
3

Halvera körsbärstomater och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en nypa socker*. Rosta överst i ugnen när det återstår 15 min av risottons baktid.

Stek räkor
4

Grovhacka basilika. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och skär sen citron i klyftor. Blanda ricotta [1/2 paket, 2P], en skvätt citronjuice, basilika (spara lite till garnering), en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Ställ åt sidan. Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme när det återstår 5 min av risottons tillagningstid. Stek räkor med en nypa citronzest och resterande vitlök i 1-2 min per sida. Krydda med salt* och peppar*.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat. Ta ut risotto från ugnen och rör försiktigt i spenat, rostade körsbärstomater, riven ost [1/2 paket, 2P], en nypa citronzest och en generös skvätt citronjuice. Krydda generöst med salt* och peppar*. Tillsätt en skvätt vatten* om risotton verkar torr. TIPS: Det är viktigt att krydda, så smaka av med salt och peppar och smaka igen.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med räkor. Klicka över basilikaricotta och strö över basilika. Servera med resterande citronklyftor.