Shrimps on creamy pearl couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Shrimps on creamy pearl couscous

med färsk basilika och solroskärnor

Blev ni frestade av det spännande namnet på denna rätt? Det förstår vi, och vi vågar lova att ni inte blir besvikna över resultatet! Stekta räkor och krämig pärlcouscous med färsk basilika och solroskärnor. Räkorna steks med vitlök, pärlcouscous blandar vi med citron, spenat och crème fraiche, och så toppar vi med solroskärnor och färsk basilika.

Taggar:
Lågkalori
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Kräftdjur
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

1 st

Zucchini

1 st

Citron

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

30 g

Spenat

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 portionspåse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten till ris

¼ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

½ msk

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2655 kJ
Energi (kcal)635 kcal
Fett23.3 g
varav mättat9 g
Kolhydrater75.7 g
varav socker12.4 g
Protein25.4 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten och salt. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 11-12 min, eller tills mjuka., men fortfarande har tuggmotstånd. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock tills servering.

2

Skär citron i klyftor. Finhacka lök. Finhacka hälften av basilikan, och plocka av resterande blad. Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek räkor i 1-2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan på en tallrik. Hetta upp olivolja i samma stekpanna. Stek lök och tomat med en nypa salt i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt Vitlöksflörter och socker och sjud i 30 sek.

4

Rör i vatten och grönsaksbuljong i stekpannan, och sjud i 3-4 min.

5

Rör i färdig pärlcouscous, hackad basilika, spenat och crème fraiche i stekpannan. Krydda med citronjuice, salt och peppar. Blanda tills genomvarmt, och tills spenat har sloknat.

6

Lägg upp pärlcouscous i skålar. Toppa med räkor och solroskärnor och garnera med basilikablad.