topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb tortillapizza

Snabb tortillapizza

med köttfärs, salvia och äppelsallad

.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

1

Zucchini

1

Salvia

Nötfärs

4

Köttbuljong

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Crème fraiche

1

Äpple

50

Salladsmix

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)376 kcal
Energi (kJ)1575 kJ
Fett9.05 g
varav mättat1.5 g
Kolhydrater61.32 g
varav socker2.1 g
Protein10.83 g
Salt2.1 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Pressa vitlök. Tärna zucchini i små bitar. Finhacka hälften av salviabladen [1/2 påse, 2 pers] och spara resten till garnering.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, vitlök och hälften av zucchinibitarna i 5 min.

3

Tillsätt nötfärs, köttbuljong och resten av zucchinibitarna, rör om och stek i ytterligare 5 min. När det återstår 30 s, tillsätt den hackade salvian. Krydda med en nypa salt* och peppar*, rör om. Ta av stekpannan från värmen. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Placera dina tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Bre i 1 msk crème fraiche på varje tortilla och toppa den med köttfärsen. Baka i ugnen tills tortillabrödet är gyllene och krispigt, ca 5 min. TIPS: Använd två plåtar eller tillaga pizzorna i omgångar om det behövs. 

5

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda äppelskivor och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladskål.

6

Strö de återstående salviabladen på tortillapizzorna och servera äppelsalladen vid sidan av.