.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
1
Salvia
Nötfärs
4
Köttbuljong
2
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Crème fraiche
1
Äpple
50
Salladsmix
Sätt ugnen på 200°C. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Pressa vitlök. Tärna zucchini i små bitar. Finhacka hälften av salviabladen [1/2 påse, 2 pers] och spara resten till garnering.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på hög värme. Fräs rödlök, vitlök och hälften av zucchinibitarna i 5 min.
Tillsätt nötfärs, köttbuljong och resten av zucchinibitarna, rör om och stek i ytterligare 5 min. När det återstår 30 s, tillsätt den hackade salvian. Krydda med en nypa salt* och peppar*, rör om. Ta av stekpannan från värmen. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Placera dina tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Bre i 1 msk crème fraiche på varje tortilla och toppa den med köttfärsen. Baka i ugnen tills tortillabrödet är gyllene och krispigt, ca 5 min. TIPS: Använd två plåtar eller tillaga pizzorna i omgångar om det behövs.
Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda äppelskivor och salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladskål.
Strö de återstående salviabladen på tortillapizzorna och servera äppelsalladen vid sidan av.