.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Harissakrydda
15
Balsamvinäger
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
250
Penne
Nötfärs
1
Krossade tomater
4
Grönsaksbuljong
1
Tomat
1
Basilika
20
Pecorino Romano ost
100
Salladsmix
2
Morot
STEG 1 Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Finhacka rödlök och vitlök. Skala och finriv morot. STEG 2 Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök och vitlök i 2-3 min. Tillsätt nötfärs och en nypa salt*, och rör om. Stek köttfärsen tills den är genomstekt, ca 5 min. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
När köttfärsen är genomstekt, tillsätt morötter, krossade tomater, grönsaksbuljong och hälften av harissa kryddmixen (stark!). Rör om så buljongen löses upp. Låt såsen sjuda tills den är tjock och tomatig, 10-12 min. FAMILJETIPS: Om barnen inte tycker om stark mat, tillsätt harissa kryddmixen efter ni har lagt upp maten till barnen. X-TIPS IN REMPS
Lägg pastan i kastrullen med kokande vattnet. Koka i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.
Hacka tomat och basilika. Finriv pecorino. Blanda tomatbitar, basilika och salladsmixen i en skål. Ringla över en skvätt olivolja* och balsamvinäger. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pastan mellan era tallrikar och sleva över köttfärssåsen. Strö över pecorino och servera salladen vid sidan av.