Vad står på menyn i kväll? Jo, en grymt god vegetarisk bowl med massor av härliga färger och smaker. Vi börjar med sötpotatis, som rostats gyllene med ingefära och sesamfrön i ugnen, och blandar den med färsk spenat. Sedan toppar vi med smörstekta kikärtor som smaksatts med tikka masala och vår egen kryddblandning Milda Mahal, och en sallad med granatäpple, tomat och limesyltad rödlök. Yoghurt och hackad koriander och mynta på toppen gör middagen komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ paket
Kikärtor
1 st
Lime
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Tomat
30 g
Spenat
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
450 g
Sötpotatis
½ st
Granatäpple
15 g
Tikka masala
½ st
Rödlök
4 g
Milda Mahal
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Smör till grönsaker
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, sesamfrön, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
Under tiden, halvera lime.
Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.
Pressa lime i en liten skål. Blanda med socker och salt.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela den på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort det vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Grovhacka koriander- och myntablad.
Grovhacka tomat.
Blanda granatäpplekärnor, tomat, olivolja och salt i en stor skål.
Häll av kikärtor.
Skölj spenat.
Smält smör i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kikärtor, Milda Mahal och tikka masala i 3–4 min, tills väldoftande och genomvarmt.
Vänd rostad sötpotatis med spenat precis innan servering.
Häll av lag från syltad lök och rör ner den i granatäpplesalladen.
Lägg upp sötpotatis i djupa tallrikar.
Toppa med sallad och kikärtor.
Ringla över yoghurt och garnera med hackade örter.