Här bjuder vi på en utsökt kombination av riktigt goda ingredienser, med inspiration från Asien! Vi steker fläskkött, paprika och salladslök och blandar det sen med en sötsur sås med honung, ingefära, ketchup och vitvinsvinäger. Vi serverar vårt sötsura fläsk med sesamris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Paprika
1
Salladslök
½
Röd chili
250
Skivad fläskkotlett
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
12.5
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25
Ketchup
½
Smör (steg 1)
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 4)
2
Vatten (steg 5)
½
Socker (steg 5)
Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs sesamfrön i 1-2 min, tills rostade.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp.
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna.
Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött med hälften av sojasåsen i 1-2 min per sida, tills genomstekt.
Lägg över köttet till ett foliepaket och låt vila tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp stekpannan (behåll köttsaften) på medelhög värme, och tillsätt en skvätt olivolja (vid behov).
Stek paprika, vit salladslök och hälften av chili i 3-4 min, tills mjuka. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelvärme.
Rör i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], honung- och ingefärsdressing, resterande sojasås, vatten [2 msk | 4 msk], ketchup [1 msk I 2 msk] och socker [1/2 tsk | 1 tsk] i stekpannan. Sjud i ytterligare 1 min.
Tillsätt kött och köttsaft från foliepaketet), se till att köttet täckts med sås. Ta av från värme.
Rör om i ris med en gaffel och lägg upp det i skålar.
Toppa med kött, grönsaker och sås.
Garnera med grön salladslök och resterande chili