topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

There’s a lot to love about this rich bowl of pasta, from the savoury bacon to the deep meatiness of the mushrooms and the gooeyness of the Cheddar cheese. But our favourite part? It’s got to be that it’s on the table in half an hour. That’s our kind of dinner!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

250

Spaghetti

Bacon, skivor

2

Vitlöksklyfta

20

Pecorino Romano ost

100

Spenat

200

Skogschampinjoner

1

Bladpersilja

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Äpple

12.5

Honung

12.5

Vitvinsvinäger

4

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

Olivolja

10

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)54 kcal
Energi (kJ)226 kJ
Fett2.66 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater6.35 g
varav socker4.9 g
Protein0.17 g
Salt1 g

Instruktioner

1

Koka upp en stor kastrull med välsaltat vatten. Finhacka vitlök och persiljablad. Skiva äpple och skogschampinjoner tunt. Dela bacon i 1 cm breda bitar på en separat skärbräda. Blanda balsamvinäger, honung [1/2 paket, 2 pers], olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers], en nypa salt* och peppar* till en dressing. Lägg äppelskivorna och hälften av spenaten i en skål. Häll över dressingen och blanda ordentligt.

2

Riv pecorino. Separera äggula och äggvita. Blanda äggula, matlagningsgrädde, pecorino, grönsaksbuljong och en nypa peppar* i en skål. Vispa med en gaffel och sätt åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

3

Lägg spaghettin i kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 10 min eller tills ‘al dente’. Häll av pastan i ett durkslag och häll den sedan tillbaka i kastrullen. Sätt åt sidan med lock.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stor djup stekpanna på medelhög värme. Stek bacon, 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och resterande spenat. Stek tills spenaten sloknat något, ca 1 min. Sänk till medelvärme. Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och stek tills indunstad, 1-2 min.

5

Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan. Värm upp under omrörning i ca 2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*TIPS: Om din stekpanna inte är stor nog, kan du istället blanda allt i kastrullen. 

6

Fördela carbonaran i djupa tallrikar. Strö över persilja och servera med äppelsalladen vid sidan av.