.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
1
Rödlök
1
Gurka, piccolo
250
Spaghetti
20
Finriven ost
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
100
Spenat
Bacon
2
Ägg
Koka upp välsaltat vatten* i en stor kastrull. Skiva rödlök i tunna skivor. Skär gurka i tunna halvmånar. Skär bacon i 1 cm breda bitar.
Lägg spaghettin i kastrullen och låt koka i 10 min, eller tills ‘al dente’. Spara 1 dl av pastavattnet i en skål och häll sedan av resten av vattnet i ett durkslag. Häll tillbaka spaghettin i kastrullen och sätt åt sidan. Rör i en skvätt olja* och sätt på ett lock för att behålla värmen. TIPS: Rör kontinuerligt runt i pastan så den inte klibbar samman.
Knäck ägg* i en medelstor skål och vispa dem lätt med en ballongvisp. Tillsätt riven parmesan, matlagningsgrädde (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och en generös nypa peppar*. Blanda väl och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn bacon i 7-8 min tills bitarna är gyllenbruna och knaperstekta. Lägg till rödlöken och bryn i 3 min tills den är mjuk och väldoftande. Rör i spaghettin i stekpannan. Rör sedan i hälften av spenaten tills den sloknat.
Ta av stekpannan från värmen. Häll i äggblandningen och 1/3 - 1/2 av det sparade pastavattnet. Blanda väl och tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Det är viktigt att ta av pannan från värmen innan äggblandningen tillsätts så att äggen inte steks. Värmen från stekpannan är tillräcklig för att tillaga carbonarasåsen.
Blanda resterande spenat och gurkan i en skål tillsammans med balsamvinäger. Krydda med salt* och peppar*. Fördela spaghetti carbonara mellan era tallrikar och servera med salladen vid sidan av.