Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Bacon, skivor
2
Vitlöksklyfta
20
Finriven ost
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
60
Spenat
200
Champinjoner
1
Bladpersilja
200
Matlagningsgrädde
1
Äpple
4
Grönsaksbuljong
2
Ägg
Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple i tunna klyftor. Skiva svamp. Grovhacka bacon på en separat skärbräda. Skölj spenat.
Tillsätt spaghetti till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har sloknat något. Sänk till medelvärme.
Medan du steker grönsakerna, separera äggula* och äggvita*. Vispa upp äggula, matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.
Rör försiktigt i spaghettin och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äpple och återstående spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar i en stor skål.
Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.