topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med spenat- och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Vitlöksklyfta

1

Äpple

1

Bladpersilja

200

Champinjoner

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

125

Bacon, skivor

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

20

Finriven ost

1

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)962 kcal
Energi (kJ)4023 kJ
Fett37.91 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater110.06 g
varav socker16.2 g
Protein40.13 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple tunt. Skiva svamp. Grovhacka bacon på en separat skärbräda. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Fräs bacon & svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har sloknat något. Sänk till medelvärme.

Förbered sås
4

Medan du steker grönsakerna, vispa upp äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

Koka sås
5

Rör försiktigt i spaghettin, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äpple och återstående spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar i en stor skål.

Servera
6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.