Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Vitlöksklyfta
1
Äpple
1
Bladpersilja
200
Champinjoner
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
125
Bacon, skivor
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20
Finriven ost
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
2
Ägg (steg 4)
Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple tunt. Skiva svamp. Grovhacka bacon på en separat skärbräda. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har sloknat något. Sänk till medelvärme.
Medan du steker grönsakerna, vispa upp äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.
Rör försiktigt i spaghettin, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äpple och återstående spenat med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar i en stor skål.
Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.