topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

med krispig bacon och frisk äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Äpple

200 g

Champinjoner

1 paket

Spaghetti

140 g

Bacon, tärnad

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4409 kJ
Energi (kcal)1054 kcal
Fett46.3 g
varav mättat20.9 g
Kolhydrater110.2 g
varav socker16.3 g
Protein44.4 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp vatten och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Finhacka vitlök och persilja. Skiva äpple tunt. Skiva svamp. Skölj spenat.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Fräs bacon & svamp
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 5-6 min. Tillsätt svamp och stek i ytterligare 5-6 min. Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har mjuknat något. Sänk till medelvärme.

Förbered sås
4

Medan du steker grönsakerna, vispa upp äggula* [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Ställ åt sidan. TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.

Koka sås
5

Rör försiktigt i pastan, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, annars blanda allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda äpple och återstående spenat med olivolja* [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt* och peppar i en stor skål.

Servera
6

Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar. Garnera med persilja.