Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Underbar spaghetti carbonara med härlig sås gjord på bland annat bacon, grädde, svamp och spenat. Servera med en supergod spenat- och äppelsallad. Detta är så löjligt gott och enkelt att göra, och har du inte serverat familjen denna favorit är det obligatoriskt att ta chansen nu!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Äpple
200 g
Champinjoner
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140 g
Bacon, tärnad
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
2 st
Ägg (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp vatten och en generös nypa salt i en medelstor kastrull.
Finhacka vitlök och persilja.
Skär äpple och svamp i tunna skivor.
Skölj spenat.
Tillsätt pasta till kastrullen och låt koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'.
Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme, medan pasta kokar.
Stek bacon tills krispig, 5-6 min. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov, innan du lägger i svampen.
Stek svamp tills den har mjuknat, 5-6 min.
Lägg i vitlök och hälften av spenaten. Stek i 1 min, tills spenaten har mjuknat något. Sänk till medelvärme.
Medan du steker grönsakerna, vispa upp äggulor [2 st | 4 st], matlagningsgrädde, riven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar, och ställ åt sidan.
TIPS: Såsen blir tjockare och rikare när du bara använder äggulan. Äggvitan kan du spara till morgonens omelett.
Rör försiktigt i pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan (om den är stor nog, blanda annars allt i kastrullen). Värm upp under omrörning i 1-2 min. Krydda med en nypa salt och peppar.
Blanda äpple och återstående spenat med olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Fördela spaghetti carbonara och äppelsallad mellan era tallrikar.
Garnera med persilja.